måndag 6 februari 2012

Äppelsill- Gourmesill


Kärt barn har många namn- så även detta.

Hela familjen kräver den här sillen vid alla högtider. Spelar ingen roll om det är Jul, Påsk eller Midsommar. Äppelsillen ska vara med!!! Ibland lite dessemellan också. Det är riktigt gott att servera som ett litet tilltugg på en mörk brödskiva som vickning t ex. Receptet kommer nu - bild dyker upp vid nästa högtid, förmodligen Påsk.
  • 2 - 4 medelstora syrliga äpplen. Antalet är beroende på hur "äpplig" variant man vill ha. Vi kör på 4.
  • 1 burk matjesillfile eller ansioviskryddade sillfiléer
  • Ca 2 dl Creme Fraiche
  • 1 liten röd lök
  • En dutt senap. Jag använder Västerviks men ta den du har hemma.
Börja med sillen och skär den i cm stora bitar. Låt den rinna av i en sil. Skala och skär äpplet i små bitar och finhacka löken. Rör ihop äpple, lök och sill och blanda ner Creme Fraichen. Där får man prova sig fram lite på känn. Det ska ju bli en röra inte en sås. Sillen kan vätska till det hela så  låt den gärna stå en stund och justera mängden creme fraiche vid serveringen. Smaka av med en liten klick senap om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar